maandag 10 maart 2014

In vlaamse velden

In Vlaamse velden is een 10-delige televisiereeks die word uitgezonden door de VRT op EEN.
Deze reeks word uitgezonden naar aanleiding van de 100e verjaardag van het begin van de Eerste Wereldoorlog.
De televisiereeks In Vlaamse velden werpt een blik op het leven van een jong meisje dat tijdens de Eerste Wereldoorlog zal uitgroeien tot een volwassen vrouw.

Het verhaal:

In het verhaal staat de vijftienjarige Marie centraal, een naïeve puber die door haar ervaringen in de oorlog ontpopt tot een gelouterde, volwassen vrouw die gelooft in de toekomst. De echte impact van de oorlog wordt voor de familie pas echt voelbaar wanneer de Duitsers hun huis bezetten.
Vader Philippe, gynaecoloog, ziet zijn kans om professor te worden in de door de Duitse bezetter gesteunde Vlaamse universiteit. Moeder Virginie probeert zo goed en zo kwaad als het kan haar gezin bijeen te houden, maar de oorlog drijft hen uit elkaar.
Maries oudste broer Vincent vecht uit idealisme mee aan het front en zal daarvoor een zware prijs betalen. Guillaume, haar andere broer, probeert te deserteren maar wordt soldaat tegen wil en dank. Marie droomt ervan om dokter te worden, maar wordt verpleegster aan het front. Daar vindt ze uiteindelijk de kracht om op een genuanceerde manier naar de wereld en naar haar familie te kijken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten